Valter Longo, que és un bioquímic italià, ha observat els més recents estudis científics i les poblacions amb més longeves, i ha fet una llista de consells de salut.

L’alimentació

Aquest professor de la Southern California University opina que l’alimentació és fonamental. S’ha de mantenir una dieta gairebé vegana, amb aliments de procedència vegetal, peixos i minimitzant la tonyina o els peixos que duguin mercuri. Alhora s’explica que s’ha de menjar la mínima carn possible, i augmentar les proteïnes amb cigrons i a les edats més avançades. També aconsella consumir més proteïnes si s’ha fet esport amb peses.

El dejuni

Valter Longo també opina que fer dejuni, dues o tres vegades a l’any durant 5 dies, serà de gran ajuda.

Moure’s

Fer esport és de vital importància. Segons aquest professor cal caminar com a mínim 1 hora al dia, mitja hora de bicicleta, evitar les escales mecàniques i els ascensors, evitar zones contaminades.

Altres consells de salut

A Espanya, els anys de crisis han provocat, per exemple, que la reducció de mortalitat en proporció per càncer es desaccelerés. Traduït a la meva opinió: que la inferior inversió pública en sanitat ha causat més mortalitat en comparació a la realment inevitable (més persones mortes de les que hi hauria hagut sense les indiscutibles i famoses retallades). Així que tothom qui vulgui intentar viure més i millor haurà d’escoltar i aplicar els millors consells de salut, evitar la desinformació i visitar amb freqüència als millors metges.


Font d’informació consultada: https://www.efesalud.com/consejos-vivir-100-anos/
Consells per viure més i millor

Deja un comentario